Přejít k obsahu  Přejít k hlavnímu menu

Aktuálně

Diskuzní snídaně na téma GDPR – rok poté

Dne 25. května 2019 proběhla v prostorách Erbia Congress Centrum pod záštitou Hospodářské komory hl. m. Prahy diskuzní snídaně, která se zabývala aktuálními otázkami ochrany osobních údajů.

Před rokem nabylo účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, známé jako GDPR. Jedná se o stěžejní právní předpis sjednocující ochranu osobních údajů napříč EU. V nedávné době rovněž nabyl účinnosti adaptační zákon k GDPR – zákon o zpracování osobních údajů. Účastníkům diskuzní snídaně jsme proto představili změny vyplývající z nového zákona a zhodnotili dosavadní rozhodovací činnost a názory Úřadu pro ochranu osobních údajů, jakož i zahraničních autorit.

Seminář i diskuzi vedl Mgr. Jan Sůra, partner advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ. Mezi přednášejícími vystoupila Mgr. Nikola Antlová, advokátka a expertka advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ v oblasti ochrany osobních údajů, a JUDr. Mgr. Barbora Vlachová, Ph.D., advokátka a autorka odborných textů a publikací v oblasti ochrany osobních údajů, členka sekce ČAK pro IT a GDPR.

Mgr. JAN SŮRA

„Práce advokáta nespočívá pouze v nalézání právních řešení problému, těch je vždy několik. Podstatná je schopnost vybrat z nich vhodné a správné řešení pro klienta. To bývá většinou jen jedno."

více

Mgr. ONDŘEJ KOCOUREK, M.Econ.

"Advokát by měl disponovat nejen výbornou znalostí práva, měl by také rozumět potřebám a zájmům svého klienta. Jedině tak může svému klientovi poskytnout právní službu na míru jeho potřebám."

více

Aktuálně